ZA NAMI JE 5. POSLOVNO LOGISTIČNA KONFERENCA MOVING SLOVENIA

Lanska, 5. poslovno logistična konferenca je potekala v sredo, 20. oktobra 2021, med 9.00 in 16.00 v Kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Na največji logistični konferenci smo predstavljali nove priložnosti pri projektih logistike in mobilnosti. Osrednja tema lanske konference je bilo preoblikovanje logistike.

Da bi logistična in transportna podjetja lahko delovala in se razvijala, je potreben dobro razvit infrastrukturni sistem. Logistična podjetja se pri vsakodnevnem poslovanju zanašajo na pomorski, železniški, cestni in letalski infrastrukturni sistem.

Številni infrastrukturni projekti v Sloveniji že potekajo, ali pa so vsaj napovedani. Drugi tir, Tretja razvojna os, prenova karavanškega predora in železniškega sistema v Sloveniji …

  • Kaj lahko logistična podjetja pričakujejo od novega infrastrukturnega sistema?
  • Kako bo videti prihodnost logistike v smislu nove povezljivosti?
  • Katere tehnologije oblikujejo prihodnost logistike?
  • Bomo postali bolj povezani?

Predstavili smo tri panele, ki so oblikovali letošnjo logistično konferenco:

  1. panel: POVEZOVANJE SLOVENIJE: Veliki infrastrukturni projekti

Kako bi se lahko infrastruktura spreminjala v naslednjih nekaj letih in kako bi ta razvoj vplival na logistična podjetja? Ali logistika postaja še pomembnejše okostje celotne države? Kaj bi morali še postoriti v Sloveniji, da logistika resnično vzleti?

  1. panel: DANAŠNJI IZZIVI LOGISTIKE

S katerimi izzivi in vprašanji se zaradi Covida danes še vedno soočajo logistična podjetja? Ali je tu že pocovidna nova realnost, nov vsakdan? Kaj v tem okvirju potrebujejo logistična podjetja, da lahko optimizirajo svojo uspešnost? So ozka grla in tržni pretresi za zdaj preteklost?

  1. panel: PRIHODNOST LOGISTIKE

Logistika se nenehno razvija. Kako bo videti prihodnost, zlasti v smislu dostavljanja in inovacij v dobavni verigi? V zadnjem panelu bodo predstavljene tehnologije, ki oblikujejo pot v prihodnost logistike.

Komentar